.

Blog

Vloerkleed op maat, waar moet je aan denken?

Waar moet je aan denken bij het kopen van een vloerkleed op maat?

Ben je van plan om een vloerkleed aan te schaffen? Het perfecte vloerkleed kan je interieur helemaal afmaken, maar hoe vind je die? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een kleed op maat wilt kopen. We helpen je op weg met deze checklist.
 

De afmeting
Voor de perfecte afmeting zijn er een aantal vuistregels die je aan kunt houden. Zo kun je het best kiezen voor een vloerkleed dat ongeveer 60 cm korter is dan de kortste zijde van de kamer. Leg je hem onder de eettafel? Zorg dan dat er 75 cm achter elke eettafelstoel overblijft. Tip: leg vóór het aanschaffen kranten op de grond in de maat van het vloerkleed dat je op het oog hebt. Zo krijg je een goede indruk van de grootte en voorkom je dat het kleed te groot of te klein is.

Rond of vierkant
Plaats je het vloerkleed in een vierkante ruimte? Kies dan voor een rond kleed om het rechthoekige van de kamer te doorbreken. Bij een andere vorm van de kamer kun je beter voor een vierkant of rechthoekig vloerkleed gaan.

De kleur
Als je wilt dat je nieuwe vloerkleed de eyecatcher van het huis wordt, kies je het best voor een opvallende kleur. Let er wel op dat je een kleur kiest die past binnen het kleurpalet van de rest van je interieur. Liever iets minder opvallend? Match hem dan met een bestaande tint in je huis, bijvoorbeeld die van je gordijnen.

Materiaal
Voor de woon- en slaapkamer zijn hoogpolige wollen kleden fijn. Deze zijn zacht en geven de kamer een warme look. Laagpolige vloerkleden zijn iets stoerder en perfect voor de eetkamer of keuken. Je kunt ze namelijk makkelijk schoonmaken.

Wooneiland
Extra tip: verbind verschillende meubelstukken met elkaar door ze op een groot vloerkleed te zetten. Zo creëer je een knus en overzichtelijk wooneiland.

Krijg je al zin om jouw interieur aan te vullen met een goed passend vloerkleed? Bij De Korte's Woonsfeer helpen we je graag met het adviseren en verwezenlijken van jouw vloerkleed op maat. Wij hebben voor elk budget een prachtige oplossing.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.