.

Blog

Een nieuwe vloer? Zo pak je dat aan

Ben jij toe aan een een nieuwe vloer maar heb je geen idee hoe je dat aanpakt? Wij hebben alle stappen op een rij gezet.

Soms kan je interieur wel een opfrisbeurt gebruiken. Het aanpassen van de vloer kan een enorm verschil maken. Wat vloeren betreft is de keuze reuze. Ga je voor PVC, vinyl of tapijt? Voor een lichte vloer of een met een strakke, donkere look? Wij helpen je op weg met dit stappenplan:

1. Een plan maken
Heb je een vloer gekozen? Mooi. Dan kan het echte werk beginnen. Maar voordat je gaat beginnen met kopen en leggen, is het slim om een plan te maken. Zo kun je goed nagaan waar je aan moet denken voordat je de vloer gaat leggen. Of je een ondervloer nodig hebt bijvoorbeeld. En hoe lang de vloer moet liggen voordat je er ook daadwerkelijk op kunt gaan leven. Onze adviseurs hebben alle kennis die nodig is en helpen je graag bij het opstellen van zo’n plan van aanpak.

2. Een keuze maken
Iedere vloer heeft zijn eigen kwaliteiten. Daarom is het belangrijk om goed na te gaan welke van deze kwaliteiten goed aansluiten bij jouw wensen en interieur. Ben je op zoek naar een vloer voor in een vochtige ruimte? Dan kan PVC een goede keuze zijn voor jou. Liever een vloer die wat warmer aanvoelt en makkelijk schoon te maken is? Dan kun je misschien beter voor vinyl gaan.


3. Materiaal aanschaffen
Eenmaal een plan gemaakt, weet je precies wat je aan moet schaffen voor de perfecte vloer. Als je je goed hebt laten adviseren, kom je niet voor verrassingen te staan en is het klusje zo geklaard.

4. De oude vloer eruit
In with the new, out with the old. Een nieuwe vloer begint logischerwijs bij het eruit halen van de oude. Bedenk je vóórdat je de oude vloer eruit gaat halen goed waarom je een nieuwe vloer wilt, zodat je daar rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een nieuwe.

5. Starten met leggen
Alles in huis? Dan kun je beginnen met leggen. Een vloer leggen is een nauwkeurig klusje, waarbij concentratie en geduld komt kijken. Je wilt immers niet dat de vloer na enige tijd stuk gaat of bol gaat lopen. Bij BINNEN hebben we genoeg vakmannen in huis die graag je vloer komen leggen. En dan weet je zeker dat het goed gaat. Kom langs in onze winkel en maak een afspraak.