.

Blog

Hoe bevestig je raamdecoratie?

Raamdecoratie is zoveel meer dan alleen decoratie. Het biedt privacy, zorgt voor verduistering en op warme dagen kan het zelfs voor verkoeling zorgen. Het geeft sfeer aan de ruimte. Er zijn zoveel mogelijkheden voor bijvoorbeeld ronde ramen, kiepramen en deuren. Maar hoe bevestig je raamdecoratie en waar moet je rekening mee houden? Dat verschilt natuurlijk een beetje per raam!

Magneetmodel voor kunststof en aluminium kozijnen
Nieuwe woningen hebben vaak kunststof en aluminium kozijnen. Dat is erg voordelig, want ze zijn makkelijk te onderhouden. Raamdecoratie wordt hier ook steeds meer op afgestemd. Je hoeft tegenwoordig niet meer te boren om raamdecoratie te monteren. Er zijn veel montagemogelijkheden met een magneetmodel. Denk aan rolgordijnen, duo rolgordijnen, plissé- en dupligordijnen, aluminium jaloezieën en vouwgordijnen. Deze kunnen allemaal op een kunststof en aluminium kozijn bevestigd worden.

Plakprofiel voor kunststof en aluminium kozijnen
Ook met deze optie bevestig je de gordijnen op het kozijn zonder gaatjes te hoeven boren. Combineer het plakprofiel met een spandraad. Zo kun je genieten van frisse lucht als het raam open staat, maar heb je geen last van klapperende raamdecoratie. Deze optie is geschikt voor rolgordijnen en duo rolgordijnen. Bij plissé- en dupligordijnen is dit ook mogelijk en bestaat er een extra optie, je kunt het plakprofiel hierbij namelijk ook op het glas bevestigen.

Klemsteun voor draai- en kiepramen
Voor draai- en kiepramen zijn klemsteunen ideaal. Je kunt allerlei soorten raamdecoratie gemakkelijk hiermee bevestigen. In combinatie met spandraden voorkom je dat de raamdecoratie gaat klapperen als het waait. Op deze manier kan je het raam nog steeds goed afsluiten, maar je kunt ook de ruimte verduisteren of het felle zonlicht tegenhouden. Klemsteunen zijn geschikt voor aluminium jaloezieën, plissé en vouwgordijnen.

Montage aan de muur
De bekendste optie is om raamdecoratie aan de muur of aan het plafond te hangen. Gordijnen, jaloezieën of plissé gordijnen, eigenlijk alles kan aan de muur of in het plafond bevestigd worden. Hiervoor moet je wel enkele gaatjes boren, maar toch is het een populaire keuze. Je hebt bij gordijnen keuze uit een roede of rails. Als er haken aan het gordijn bevestigd zijn, kies je voor een rails en als je lussen of ringen hebt, kies je voor een roede.

Automatische bediening
Wat ook een hele fijne toevoeging is aan je raamdecoratie is automatische bediening. Dit is extra handig als het raam heel hoog zit of als je plafondramen hebt. Of als je dat luxe hotelgevoel thuis wilt ervaren. Je kunt de ramen dan bedienen met een afstandsbediening, maar je hebt tegenwoordig ook vaak mogelijkheden om dit met je telefoon, tablet of laptop te doen. Een extra voordeel is dat je bepaalde schema’s kunt instellen. Als je elke dag om 7 uur op staat kun je er dus voor zorgen dat de gordijnen exact op dat moment opengaan.

Benieuwd welke montage het beste bij jouw raam past? Kom langs in onze winkel voor advies!

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.