.

Blog

Hoe houd je de warmte goed binnen?

In de zomer doe je je best om de kou buiten te houden, maar hoe houd je de warmte binnen? Dit gaat eigenlijk op dezelfde manier. Namelijk door isolerende raamdecoratie. Er zijn drie soorten raamdecoratie die het best isoleren. Ook hebben we nog een paar tips die je naast raamdecoratie ook helpen om de warmte binnen te houden.

Plisségordijnen
Plissé gordijnen hebben van zichzelf een isolerende functie. Het zijn vouwgordijnen met een dubbele laag stof. Op sommige dubbele plissé gordijnen zit ook een inwendige aluminium coating. We verkopen de plisségordijnen op maat.

Verduisterende gordijnen
Ook verduisterende gordijnen zijn gemaakt van een stof van dikker materiaal. Deze gordijnen zorgen daarom ook voor een goede isolatie. Vooral als je kiest voor de gordijnen met extra voering. Zo houd jij al de warmte in huis.

Tips raamisolatie
Gordijnen zijn niet de enige manier om warmte binnen te houden. We hebben nog vier tips om het jou in de winter wat makkelijker te maken.
1. Het is belangrijk dat je gordijnen goed aansluiten. De gordijnen kunnen de warmte niet goed binnenhouden als er bijvoorbeeld een kier tussen zit.
2. Je moet de gordijnen niet voor de verwarming plaatsen. Zo houd je de warmte achter de gordijnen en door de goede isolatie komt de warmte er dan niet doorheen.
3. Het combineren van twee gordijnen is ideaal. Op deze manier heb je een dubbele isolatie.
4. Zorg ervoor dat je gordijnen ’s avonds als het donker wordt en ’s nachts volledig afgesloten zijn. Zo wordt het warmer in huis en voelt het fijner aan.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.

Deze blog wordt mede mogelijk gemaakt door: