.

Blog

Ontdek de verschillende standen van relaxfauteuils

Ontdek de verschillende standen van relaxfauteuils - en wanneer te gebruiken

In onze vorige blog hebben we uitgebreid geschreven over de diverse functies die relaxfauteuils bieden. Maar als je dacht dat dat alle voordelen waren die fauteuils te bieden hebben voor optimaal comfort, dan heb je het mis! In deze blog van De Korte's Woonsfeer gaan we terug naar de basis. We gaan dieper in op de verschillende standen waarover een relaxstoel beschikt en geven we handige tips over wanneer je ze het beste kunt gebruiken.

De basis

Relaxfauteuils zijn ontworpen met verschillende standen om aan de uiteenlopende behoeften en voorkeuren van mensen te voldoen. Een van de belangrijkste redenen waarom relaxfauteuils verschillende standen hebben, is omdat iedereen zijn eigen comfortniveau heeft. Door de mogelijkheid te bieden om de stand van de rugleuning en vaak ook de voetensteun aan te passen, kunnen relaxfauteuils zich aanpassen aan de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

We nemen je mee door de verschillende standen:

 

Zit-stand

- Wat: De zit-stand van een relaxstoel biedt een rechtopstaande positie, vergelijkbaar met een gewone stoel en is ideaal voor activiteiten zoals werken, lezen en gesprekken voeren.
- Waarom: Met een ergonomisch ontworpen rugleuning zorgt deze stand voor goede rugondersteuning en vermindert het spanning en vermoeidheid. Het biedt de mogelijkheid om actiever te blijven, productiever te zijn en een formele zithouding aan te nemen wanneer dat nodig is.
- Wanneer: Deze stand is ideaal om in te lezen, tv kijken, werken of gewoon even ontspannen. De zit-stand biedt een comfortabele, maar actieve zithouding. Je kunt rechtop zitten en je gemakkelijk bewegen.

Ga direct naar relaxfauteuil Jay.

Relax-stand

- Wat: De relaxstand van een relaxfauteuil is de ultieme positie om volledig te ontspannen. In deze stand wordt de rugleuning naar achteren gekanteld en wordt vaak ook de voetensteun uitgeklapt. Dit zorgt voor een heerlijk comfortabele houding waarin je alle stress en spanning van de dag kunt loslaten.
- Waarom: De relaxstand vermindert de druk op je rug, ontlast vermoeide spieren en bevordert een diepe ontspanning.
- Wanneer: De relax-stand van je relaxstoel is perfect voor momenten waarop je even tot rust wilt komen. De rugleuning kantelt iets naar achteren, waardoor je in een comfortabele helling ligt. Je benen kunnen eventueel worden opgetild, voor een betere bloedcirculatie. Ideaal voor een dutje of het lezen van een boek.

Ga naar relaxfauteuil Famous 45.

Lig-stand

Wat: De ligstand van een relaxfauteuil is een van de meest gewaardeerde functies voor ultieme ontspanning en rust. In deze stand wordt de rugleuning bijna plat gelegd, waardoor je de mogelijkheid hebt om volledig te liggen en je lichaam volledig te strekken
- Waarom: Het vermindert de druk op de rug en zorgt voor een gevoel van gewichtloosheid, waardoor je spieren kunnen ontspannen en stress kan worden verminderd.
- Wanneer: De ligstand is perfect voor momenten waarop je wilt genieten van een verkwikkend dutje of gewoon even wilt ontspannen. Of je nu een kort powernapje wilt doen of gewoon wilt wegdromen met goede muziek op je koptelefoon, de ligstand van een relaxfauteuil biedt ultiem comfort en een ongeëvenaarde ontspanningservaring. 

Ga naar relaxfauteuil Mees.

Kies de stand die bij jou en de situatie past en ervaar het ultieme comfort en de ontspanning die een relaxfauteuil te bieden heeft. Let er op dat je op verschillende manieren kunt schakelen tussen de standen (elektrisch, handmatig of automatisch ingesteld).

Door de standen van je relaxfauteuil slim te gebruiken, kun je de perfecte positie vinden voor elke activiteit en behoefte. We hopen dat je na het lezen van deze blog het ultieme comfort uit jouw relaxfauteuil haalt. Beschik je (nog) niet over een relaxstoel of is het tijd voor een nieuwe? Maak een afspraak of kom langs bij ons in de showroom in Laren (GLD) om de standen zelf te ervaren!

​​​​​​​