.

Houten vloeren bij De Korte's Woonsfeer

Houten vloeren bij De Korte's Woonsfeer

 

✔ Persoonlijk advies  ✔ Gratis inmeten  ✔ Uitgebreid assortiment

Een houten vloer is een vloer met karakter. Ga je voor de warmte van een donkere houten vloer of voor de moderne looks van een lichte? Wat het ook wordt, jouw houten vloer is uniek. Omdat hout een natuurproduct is én omdat je bij De Korte's Woonsfeer zelf onder meer de houtsoort, kleur, nerfgrootte en matheid van de vloer bepaalt. Behandel je de vloer op de juiste manier, dan gaat die lekker lang mee. Onze experts geven je een uitgebreid onderhoudsadvies. Jouw vloer is bij ons in goede handen. Of het nu gaat om de vloer zelf, het leggen van de vloer of om het onderhoud.

De voordelen van een houten vloer:
✔ Natuurproduct
✔ Uniek karakter
✔ Duurzaam
✔ Gemakkelijk te onderhouden
✔ Herstelbaar na schade​​​​​​

Houten vloer laten leggen

Heb je een mooie houten vloer op het oog? Wij zorgen ervoor dat die ook vakkundig gelegd wordt. De vakmensen van De Korte's Woonsfeer leggen veel houten vloeren en weten precies waar ze op moeten letten. Een zwevende of verlijmde vloer? In de lengte of in de breedte gelegd? Een visgraat houten vloer? Bij de aanschaf van de vloer leg je al de basis voor het prachtige eindresultaat. Kies je voor een zwevende vloer, dan beginnen we met een ondervloer en daarbovenop een isolerende laag. Bij de vaste, verlijmde vloer bevestigen we de vloer rechtstreeks op de voorgestreken basisvloer. Met bijpassende plinten maken we jouw vloer vervolgens helemaal af.

Hoe je een houten vloer behandelt

Je houten vloer gaat lang mee. Tenminste, als je de vloer ook goed onderhoudt. Hoe je dat precies doet, leggen wij je graag uit in onze showroom. Ons advies is om de vloer in ieder geval goed schoon te houden en periodiek te oliën. Behalve dat je met stofzuigen de kans op beschadiging minimaliseert, kun je de houten planken ook prima dweilen. En door je vloer jaarlijks in de olie te zetten, blijft de vloer lang mooi en bescherm je hem tegen slijtage. Maar je kunt het hout met de olie bijvoorbeeld ook een andere kleur geven. Is jouw vloer toe aan een fikse opknapbeurt?  Dan raden wij je aan om de vloer te schuren. Omdat de houten planken vrij dik zijn, kun je dat bij jouw vloer meerdere malen doen. Of laten doen door ons. Want als je wilt, verzorgt De Korte's Woonsfeer ook het onderhoud van je vloer.

Houten vloer kopen in de regio Laren (GLD), Lochem en Holten?

Inspiratie nodig? Kijk voor woonideeën in ons Lookbook.